Hierin kent OKE Bouwbegeleiding 2 smaken:

 

De klassieke bouwbegeleiding:

Wij nemen u bij de hand en begeleiden gedurende het gehele of een gedeelte van het proces. U kiest zelf of u de bouwaanvraag door ons laat doen of door een architect. Daarna volgt er een aanbesteding en krijgt een (hoofd)aannemer opdracht de bouw uit te voeren. 

 

Bouwbegeleiding zonder hoofdaannemer:

Wij nemen u bij de hand en begeleiden gedurende het gehele of een gedeelte van het proces. Echter wordt er geen gebruik gemaakt van een hoofdaannemer. De complete bouw wordt georganiseerd met onderaannemers. Voor verdere toelichting zie de tekst hier rechts naast. 

Door jarenlange ervaring als projectleider voor een hoofdaannemer kan OKE Bouwbegeleiding deze dienst aanbieden. 

 

Het organiseren van een bouw zonder hoofdaannemer!

In Duitsland zeer gebruikelijk, in Nederland (vreemd genoeg) nog niet.

 

Ik Nederland wordt bijna altijd een hoofdaannemer opdracht gegeven voor een bouw of verbouwing. Deze heeft meestal een aantal mensen zelf in dienst en besteed de overige werkzaamheden uit aan onderaannemers.

De algemene kosten (huisvesting, projectleiders, auto's, etc.) en winst en risico worden als opslag op de inkoop van de onderaannemers gerekend. Al snel zo’n 20%.

 

Door alle uitvoerende partijen apart (zonder hoofdaannemer) in te kopen bespaart u deze 20%.

 

Voor onze complete bouwbegeleiding wordt een vooraf afgesproken vast bedrag genomen. Meestal tussen de 5 en 10% van de bouwkosten.

Facturen van de uitvoerende partijen worden door ons gecontroleerd en aan de klant doorgestuurd. Zo kunnen wij onafhankelijkheid en transparantie garanderen.