Wij zijn goed bekend met zowel traditionele bouw alsook houtskeletbouw.

Bij beide bouwmethodes bepalen het materiaalgebruik en de detaillering de kwaliteit ervan.

Onze kennis stelt ons in staat beide bouwmethodes kwalitatief voor u om te zetten.

 

Traditionele bouw:

Ook al wint de houtskeletbouw terrein. Het merendeel van de woningen in Nederland worden nog steeds traditioneel gebouwd.

Een logisch iets. Zowel de opdrachtgevers als de aannemers zijn ermee vertrouwd. Een goede houtskeletbouw vergt specifieke kennis en een grote werkplaats.

Een aantal voordelen van een traditionele bouw op een rij:

  1. Akoestiek:

Stenen en beton zijn zwaar en hebben dus van nature de eigenschap geluid goed tegen te houden.

Goede akoestiek vergt bij een houtskeletbouw meer aandacht. (Maar is zeker ook goed mogelijk).

  1. Vocht:

Stenen en beton zijn minder gevoelig voor vocht en dus rot dan hout.

  1. Flexibiliteit:

Bij de traditionele bouwen die wij begeleiden wordt 90% in het werk gemaakt. Hierdoor zijn ‘’last minute’’ wensen vaak nog door te voeren. Toch de deur even anders, toch de wand iets verplaatsen, etc. etc.

 

Ook bij een ruwbouw zijn materiaalkeuzes van groot belang voor de kwaliteit van een woning. Hierin maken wij zeer bewuste keuzes.  

 

Houtskeletbouw:

De houtskeletbouw wint nu ook in Nederland snel terrein. De snelheid van bouwen en de ecologische voordelen zijn hierin de grootste drijfveren.

Een aantal voordelen van een houtskeletbouw op een rij:

  1. Snelheid:

Doordat het casco in de fabriek geprefabriceerd wordt, is het op de bouw alleen een kwestie van monteren. De complete casco van een riante vrijstaande woning staat in zo’n 5 dagen.

  1. Duurzaamheid:

De Co2 opname van het hout, het veel lagere energie verbruik voor de productie van de materialen, het lagere energieverbruik gedurende de bouwfase en de besparing op het transport van zware materialen zorgen ervoor dat een houtskeletbouw een stuk duurzamer is dan een traditionele bouw.

  1. Isolatie:

Doordat hout veel minder warmte/kou opneemt dan stenen is een houtskeletbouw huis veel sneller verwarmd en afgekoeld dan een traditioneel huis. Zeker bij de huidige moderne installatiesystemen is dit een voordeel.

 

Bij een goed uitgevoerde houtskeletbouw merkt u binnen niet dat het niet traditioneel gebouwd is. De wanden klinken niet hol en de geluidsoverdracht via de verdiepingsvloer is er niet of nauwelijks. Om dit te realiseren werken wij met Duitse partijen.                              De houtskeletbouw wordt hier zwaarder uitgevoerd en de nadruk ligt veel meer op contactgeluid en isoleren.